Добре дошли, Гост
Моля влезте или се регистрирайте.    Забравена парола?
Електричаска инсталация
(1 разглежда(т)) 1 Гости
CAx и PLM системи - CAD, CAE, CAM
Отиди най-отдолу::Нова тема::Отговори
ТЕМА: Електричаска инсталация
charlie19 (Потребител)
Fresh Boarder
graphgraph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Мъж charlie19gg hovercraft@dir.bg Място: Sevlievo Рожденна дата: 1970-08-14
Електричаска инсталация 7 Месеци, 3 Седмици  
Здравейте колеги.
Поздрави към екипа на този форум които според мое мнение е изключително полезен за начинаещи и не толкова запознати с възможностите на 3d програмите.Аз се занимавам от около 2 години, но се само обучавам и за моите нужди си върша работа .Занимавам се с изработка детайли от стъклопласт и проектирането както и визуализирането им в 3D модел е задължително.Не знам да ли е уместно, и рекламата позволена ли е в този форум ,но модератора ще прецени и затова което мога да покажа след като проектирах с inventor hovercraft.dir.bg/_wm/pbasic/?df=186
В момента съм пред въпроса с проектирането и изграждането на ел.инсталацията на изделието си ,но не мога да разбера какви стъпки да направя за да започна свързването на отделните ел. елементи ...Също така английския ми не е на това ниво за да разбера инструкциите които се дават.. Ако може да се направи някакъв видео материал или обясни ще съм изключително благодарен на всеки...Под формата на шега ще кажа че "бързо схващам, но по-вече трябва да ми се обяснява".. .. В моя случай ел.частите не са стандартни, и всичките са изобразени условно.
Поздрави
Г. Георгиев

Записано в лога Записано в лога  
  Reply Quote
admin (Администратор)
Moderator
graphgraph
Отг:Електричаска инсталация 7 Месеци, 3 Седмици  
Здрасти,
първо искам да те поздравия за сложня детайл, който си изработил! Много яко изглежда!!

Видео урок обаче за проектиране на ел. съдинения и вериги няма да направя, защото не съм специалист в тази област. За съм машинен инженер по професия и за електриката на лодката ти не мога да ти помогна кой знае колко много. По- добре някой друг от форума да ти даде съвет, как да свържеш елементите както трябва за да не стане объркване. Иначе можеш да си помогнеш с функцията SWEEP или с модулът за проектиране на тръби (ако го имаш инсталиран, за го нямам) за да си построиш трасето, по което ще ти минават кабелите (при теб се очертава да е доста сложно с оглед на комплексния корпус, който си направил).

Поздрави: Иван Венков

Venkov
  Reply Quote
charlie19 (Потребител)
Fresh Boarder
graphgraph
Пол: Мъж charlie19gg hovercraft@dir.bg Място: Sevlievo Рожденна дата: 1970-08-14
Отг:Електричаска инсталация 7 Месеци, 3 Седмици  
Благодаря все пак за отговора ... ..благодаря и за думите по творбата ми ... .. направил съм и един клип за това какво представлява като отделни елементи и като цяло
vbox7.com/play:d3b42943
Ето леко разяснение: това е проект на ховеркрафт който в момента изграждам и съм на финалната права както се казва,а ел. схемата ми е нужна за да мога при авария по лесно да откривам пътя на проводниците.Иначе не мие проблем да свържа всичко, дори самите проводници са поставени в самия корпус и се подготвям да ги свързвам и пак ще се наложи да драскам по разни тефтери кой за какво е... ... Другата причина е че намеренията ми за производство на някаква серия ще изисква документация която ще трябва да подготвя и затова търся решение на проблема си . Ако някой има опит в този раздел ще съм благодарен да сподели или покаже.
Успех на всички:Г.Георгиев

Reply Quote
Отиди най-отгоре::Нова тема::Отговори